Template businesscase warmtenetten

Wanneer is het interessant om een warmtenet te ontwikkelen? Door het invullen van het template businesscase warmtenetten krijg je inzicht in de kosten van het ontwikkelen van een warmtenet. Dit helpt je bij het maken van een onderbouwde keuze.

Download het template (xls)

Gebruik van de template

Met het template krijg je inzichten in de kosten van een warmtenet. Hiermee kunnen gemeenten, woningcorporaties en warmtebedrijven open met elkaar in gesprek om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om huurwoningen aan te sluiten op een warmtenet. Ook kunnen corporaties het template gebruiken bij de voorbereiding voor een aanvraag voor de Stimuleringsregeling aardgasvrije huur (SAH). TNO heeft aanvullend op de template een rapport gemaakt met een toelichting op de methode die gebruikt is.

Invullen van de template

Bij het invullen van het template kun je gebruikmaken van de handleiding en onderstaande instructiefilmpjes. Enige ervaring met het maken van een businesscase voor een warmtenet is handig als je met het template aan de slag gaat. Heb je die ervaring niet? Betrek dan een warmtebedrijf bij het invullen ervan.

Instructiefilmpje 1

Je krijgt uitleg over het doel van template, voor wie het nuttig is, welke kennis benodigd is en welke resultaten eruit komen. Daarna kijken we naar een voorbeeldwijk. We doorlopen alle stappen van het template, laten we zien hoe je het invult en welke resultaten eruit komen.

Instructiefilmpje 2

Verdieping startmotortemplate. We bespreken welke functionaliteiten je op ieder tabblad kan gebruiken. We behandelen de losse tabbladen van het model en leggen uit hoe deze samenhangen. Zo weet je precies waar je wat moet invullen, hoe de gegevens verwerkt worden en waar je de resultaten terugvindt.

 

 

Vragen?

Heb je meer vragen over het template? Neem dan contact op met onze helpdesk. Een van onze adviseurs helpt je graag verder.

 

Startmotorkader

Het template maakt onderdeel uit van het Startmotorkader, waarin de woningcorporaties en warmtebedrijven afspraken hebben gemaakt om ongeveer 55.000 huurwoningen versneld van het aardgas af te krijgen door ze aan te sluiten op een warmtenet. Dit kan woonlastenneutraal; de gemiddelde huurder gaat niet meer betalen dan voor het aardgas. Deze afspraken maken deel uit van het Klimaatakkoord.  
 
Cookie-instellingen