Optimaliseren wijkkeuze

Bij welke wijk begin je met het aardgasvrij maken? In de transitievisie warmte en wijkuitvoeringsplannen bepaal je dit vaak op basis van technische keuzes. Voor een succesvol proces is ook de menselijke en sociale kant belangrijk.

Download de handleiding optimaliseren wijkkeuze (pdf)

Hoe houd je rekening met de bewoners in je keuzeproces en hoe pak je dit aan? Vaak heb je data beschikbaar binnen of buiten je eigen gemeente die je als niet-technische indicatoren kunt gebruiken. Hoe betrek je die informatie en hoe doorloop je de stappen om tot een volgorde te komen? De handleiding optimaliseren wijkkeuze helpt je hierbij. 

Deze handleiding bestaat uit een praktisch en een theoretisch gedeelte. Het eerste deel biedt praktische handvatten inclusief voorbeelden van gemeenten. Hierbij hoort ook een Excel-model ter inspiratie als je zelf aan de slag gaat met de wijkkeuze. Het model is te downloaden in de handleiding. In het tweede deel wordt onderbouwd waarom bewonersenergie voor de energietransitie belangrijk is en waarom het een plek in de wijkkeuze verdient. 

Vragen?

Heb je meer vragen over het optimaliseren van de wijkkeuze? Neem dan contact op met onze helpdesk. Een van onze adviseurs helpt je graag verder.
Cookie-instellingen