Toegankelijkheidslinks Ga naar de hoofdinhoud
NPLW logo
Helpdesk

Impulsdag Warmtenet: boost je warmtenetproject

Op donderdag 19 juni van 9.30 – 16.30 uur organiseren NPLW en Nieuwe Warmte Nu de 2e editie van de Impulsdag Warmtenet. De dag vindt plaats bij de Utrechtse Stadsvrijheid (DUS) aan het Amsterdams Rijnkanaal in Utrecht. Op deze dag nemen we gerichte stappen om warmtenetten te realiseren. In veel steden en dorpen wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van warmtenetten. Gemeenten werken daarbij nauw samen met partners en inwoners.

19 jun.
Impulsdag Warmtenet: boost je warmtenetproject
09:30 - 16:30
DUS - De Utrechtse Gastvrijheid, Sophialaan 1, 3542 AR Utrecht
Organisator: NPLW en Nieuwe Warmte Nu
Aanmelden Opent in een nieuw tabblad

Het wordt een interactieve dag waarbij je de mouwen écht opstroopt en samen aan de slag gaat. Er komen verschillende onderwerpen aan bod waaronder organisatorische, juridische en financiële vraagstukken, bewonersbetrokkenheid en meer. Ook kunnen teams zich weer inschrijven voor ‘Crack the Process’. 

Om het maximale uit deze dag te halen, moedigen we je aan om je in te schrijven met je (interne) partners of het hele warmtenetteam. We geven de voorkeur aan team- of duo-inschrijvingen, omdat je samen verder komt. Lukt dat niet? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om individueel deel te nemen.

Je kunt je gratis meedoen aan de Impulsdag Warmtenet. Aan het einde van de dag is er een informele netwerkborrel.

Voor wie?

De Impulsdag is voor gemeenten die bezig zijn met collectieve warmte en hun samenwerkingspartners, zoals bijvoorbeeld: provincies, warmtebedrijven, (burger)initiatieven, woningbouwcorporaties, energiecoöperaties, netbeheerders, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen. Op deze dag gaan we echt aan de slag met warmtenetprojecten.

Schrijf je direct in voor sessies

Het programma bestaat uit een ochtend- en een middagprogramma met circa 20 sessies. Tijdens het aanmelden voor de Impulsdag kun je je inschrijven voor kennis- en inspiratiesessies en verdiepingssessies. Schrijf je direct voor de sessies in, zodat je bij de sessies van jouw keuze aanwezig kunt zijn. Meld je aan!

Kom je met een team naar de Impulsdag Warmtenet? Dan kan je je inschrijven voor het parallelprogramma Crack the Process

Heb je een team dat een warmtenet probeert te realiseren? Geef je dan met een team van minimaal 4 en maximaal 8 personen op voor de ontwerpuitdaging ‘Crack the Process’. In de ochtend kunnen jullie gezamenlijk aan de slag met een specifiek dilemma of een keuze waarmee het warmtenetproject op dit moment worstelt. Het doel is vooruitgang boeken bij het nemen van cruciale beslissingen binnen jouw warmtenetproject. We helpen jouw team de benodigde stappen te identificeren en te bepalen wie betrokken moet worden om tot een succesvol besluit te komen. Op deze manier kan het project zich verder te ontwikkelen en voortgang boeken. ‘Crack the Process’ is een parallelprogramma in de ochtend. In de middag ga je naar een verdiepingssessie. Kijk voor meer informatie in het programma.

Programma

TijdstipBijeenkomst
9.30 - 10.00 uurInloop en registratie
10.00 - 10.15 uurPlenaire opening
10.15 - 12.45 uurCrack the Process*
10.15 - 11.15 uurRonde 1: kennis- en inspiratiesessies
11.15 - 11.30 uurPauze en wisselen zalen
11.30 - 12.30 uurRonde 2: kennis- en inspiratiesessies
12.30 - 13.30 uurLunch
13.30 - 14.45 uurVerdiepingssessies
14.45 - 15.15 uurPauze
15.15 - 16.30 uurVervolg verdiepingssessies
16.30 - 17.30 uurBorrel

*  Deelnemers aan Crack the Process volgen tot 12.45 uur het eigen programma

Verdiepingssessies in de ochtend

1.1 Aanleg warmtenet in Rotterdam-BoTu: over planning, schaarse ruimte en afstemming tussen uitvoerders

Altijd al benieuwd geweest hoe dat gaat? Een bestaande stadswijk aardgasvrij maken en aansluiten op een warmtenet met oog voor de sociale dimensie? Hoe krijg je huurders, particuliere woningeigenaren en eigenaren van maatschappelijk vastgoed mee? 

Deze sessie gaat vooral over de technische en fysieke uitdagingen. 

Hoe combineer je de aanleg van een warmtenet met rioolvervanging? Hoe kom je aan de voorkant tot een goede ruimtelijke inpassing met behoud van en ruimte voor (nieuwe) bomen? Hoe voorkom je de plaatsing van verdeelstations in de openbare buitenruimte? Hoe stimuleer je tijdens de uitvoering dat drie aannemers (riool, warmtenet, inpandige werkzaamheden) zo goed samenwerken en oog krijgen voor elkaars positie en belangen dat de overall uitvoeringsplanning niet in gevaar komt? Hoe hou je een wijk 5 jaar lang zo goed en kwaad als dat gaat bereikbaar en voorkom je zoveel mogelijk overlast voor bewoners? 

Zomaar een aantal ervaringen waarover wij graag met jullie in gesprek gaan! 

Sprekers
Anne-Marie Verheijen, gemeente Rotterdam
Richard Ruijtenbeek, RRR Advice

Fase
Uitvoeringsfase

Doelgroep
Voor iedereen die geïnteresseerd is. 

1.2 Hoe zet je beschikbare warmtebronnen slim in?

Er is voldoende technische potentie aan warmtebronnen is om warmtenetten van warmte te voorzien in 2050. Dat blijkt uit het Ontwikkelperspectief Duurzame Warmtebronnen (ODW) dat het ministerie van Klimaat en Groene Groei maakte. Deze visie geeft een compleet beeld van duurzame warmtebronnen en de beschikbaarheid en uitdagingen van de bronnen. Om te zorgen dat de technische potentie optimaal wordt benut is het belangrijk om lokaal afwegingen te maken die zorgen voor een efficiënte inzet van warmtebronnen. Bij schaarste is het extra noodzakelijk om de beschikbare bronnen slim in te zetten. Maar hoe doe je dat? Welke bron zet je waarvoor in? En hoe bepaal je dat? KGG heeft samen met NPRES en NPLW een afwegingskader gemaakt die we in deze sessie gebruiken.  

Sprekers
Kimberley Tjon-Ka-Jie, ministerie van Klimaat en Groene Groei (KGG)

Fase
Verkenning- en planfase

Doelgroep
Voor iedereen die bezig is met de inzet van warmtebronnen.

1.3 Koudevraag in de warmtetransitie – blinde vlek of kans?

De vraag naar koeling neemt toe. Het wordt steeds warmer, hitte wordt extremer en er komen meer warme dagen. Het koelen van woningen wordt daardoor steeds belangrijker om binnenruimtes leefbaar te houden. In deze sessie verkennen we waarom koeling onlosmakelijk verbonden is met de energietransitie en hoe gemeenten dit thema kunnen meenemen in hun warmteprogramma’s. Als jij wilt weten hoe je moet omgaan met de groeiende koudevraag in een warmere wereld? Dan is deze sessie wat voor jou. 

Exacte invulling van de sessie volgt. 

Sprekers
De namen van de sprekers worden binnenkort toegevoegd aan het programma. 

Fase
Voorbereidende-, verkennings- en planontwikkelingsfase

Doelgroep
Gemeenteambtenaren die bezig zijn met de warmtetransitie.

1.4 Update financieel instrumentarium warmtenetten

Hoe kun je de aanleg van een warmtenet financieren? Welke financiële middelen zijn daarvoor beschikbaar? Wil je de laatste stand van zaken weten? Kom dan naar deze sessie. NPLW schetst samen met het ministerie van KGG de laatste stand van zaken over het financieel instrumentarium voor warmtenetten, op basis van de ontwikkelingen van de Wet collectieve warmte (Wcw). Daarnaast besteden we aandacht aan de gevolgen van de voorjaarsnota en de impact die deze heeft. Ook praten we jullie bij over de nieuwe ronde Warmtenetten Investeringssubsidie (WIS) en het Waarborgfonds.

Sprekers
Yvonne Hofman, NPLW

Fase
Voorbereidings-, verkennings-, planontwikkelings- en , uitvoeringsfase 

Doelgroep
Gemeente- en provincieambtenaren, netbeheerders en warmtebedrijven.

2.1 Kansen en uitdagingen bovenlokale aanpak bij warmtenet Zuid-Limburg

Tien Zuid-Limburgse gemeenten, de provincie Limburg en Enpuls Warmte Infra (dochteronderneming van Enexis) werkenaan een grootschalig warmtenet in Zuid-Limburg. Dit op basis van de restwarmte van chemisch industrieterrein Chemelot dat warmte kan leveren voor circa 100.000 woningen en andere gebouwen. Hieraan wordt gewerkt in een projectorganisatie van zo’n 20 personen. Basis is een volledige publieke samenwerking, waarbij onlangs ook EBN is aangesloten. Momenteel wordt voor het startgebied Zuid-Geleen (circa 4.000 woningen) het warmtenet concreet ontwikkeld (bron-netwerk-afnemers-governance-financiering). We werken toe naar een investeringsvoorstel eind 2025. 

We bespreken de kansen en ook de risico’s tijdens deze sessie. Zoals: hoe gaan we om met het risico van langjarige beschikbaarheid van de restwarmte van industrie (en andere discussies bij uitkoppeling restwarmte), hoe zorgen we voor minimaal 70% afnemers, hoe krijgen we de businesscase sluitend en welke governance wordt uitgewerkt (publiek warmtebedrijf)? 

Sprekers
Jean Sijmons, gemeente Sittard-Geleen

Fase
Planontwikkelingsfase

Doelgroep
Voor iedereen die geïnteresseerd is. 

2.2 Warmtebuffering: minder kosten door buffering en opslag

Thermische buffering kan de terugverdientijd van een warmtenet verkorten waardoor de businesscase aantrekkelijker wordt. Warmtebuffering draagt bijvoorbeeld bij aan lagere kosten voor warmteproductie, vermindering van netbelasting en een betere benutting van hernieuwbare energie. In deze inspiratiesessie gaan we in op de volgende vragen: 

  • Wat is warmtebuffering? 
  • Wat zijn de voordelen voor het meenemen van buffering in het ontwerp van een warmtenet?
  • Hoe verbetert buffering de businesscase en hoe zorgt het voor een kortere return-on-investment?
  • Hoe ziet thermische buffering er in de praktijk uit?

Sprekers
Anton de Fockert, Deltares
Sam van der Zwan, Deltares
Max Verbaas, InvestNL
Rene Geerts, Linthorst Techniek

Fase
Planfase

Doelgroep
Gemeenteambtenaar, woningcoöperaties/ warmtecoöperaties, warmtebedrijven, adviseurs, provincies.

2.3 De warmtegemeenschap: hoe ga je aan de slag met een initiatief vanuit de bewoners

In deze sessie inspireren we je over hoe je de warmtetransitie ook vorm kan geven in samenwerking met lokale initiatieven. Je wordt geïnformeerd over wat een warmtegemeenschap is, wat voor projecten er al lopen vanuit de gemeenschap en welke samenwerkingsmogelijkheden met de gemeente er zijn. Aan de hand van twee praktijkverhalen vertellen wij hierover. 

Sprekers
Ilonka Marselis, Energie Samen
Gerwin Verschuur, Energie Samen

Fase
Alle fases

Doelgroep
Voor iedereen die geïnteresseerd is.

2.4 De gemeente aan zet met de nieuwe warmtewet: vaststellen warmtekavel & aanwijzen warmtebedrijf.

Voor een succesvolle warmtetransitie is heldere regie en coördinatie nodig. Gemeenten spelen hierin een sleutelrol: zij moeten – samen met bewoners, gebouweigenaren, warmtebedrijven en andere betrokkenen – keuzes maken over waar, wanneer en door wie er een collectief warmtesysteem wordt gerealiseerd. Het wetsvoorstel van de Wet collectieve warmte (Wcw) geeft gemeenten hiervoor expliciet de regie. Tijdens deze sessie nemen we je mee in twee belangrijke pijlers van de Wcw: het vaststellen van warmtekavels en het aanwijzen van warmtebedrijven. Hoe werkt dit in de praktijk? Waar begin je als gemeente en hoe geef je invulling aan deze rol? Je hoort het in deze sessie. 

Sprekers
Koen Vermeulen, NPLW
Kobus Cox, RVO

Fase
Voorbereidende-, verkennings- en planontwikkelingsfase

Doelgroep
Gemeenteambtenaren die bezig zijn met de warmtetransitie.

Verdiepingssessies in de middag

A. Aan de slag met mini- en kleinschalige warmtenetten

Wat zijn de mogelijkheden van mini- en kleinschalige warmtenetten (2-1.499 woningen)? Experts Gerbert Hengelaar en Ilonka Marselis geven je een overzicht en gaan in op de samenwerking met de eindgebruikers zoals energiecoöperaties en individuele bewoners. Je krijgt inzicht in de kansen die er zijn wanneer je niet voor een groter warmtenet en ook niet voor enkel individuele all-electric oplossingen wil gaan. Kansen zijn bijvoorbeeld:

  • Technieken die het goed doen op mini-schaal
  • Slimme en integrale energiesystemen inrichten
  • Gebruikmaken van energiedelen
  • Het organiseren van vraag van onderop
  • En slim samenwerken met de uitvoeringskracht onder eindgebruikers zelf. 

Dit soort oplossingen zorgen voor haalbare businesscases, meer resultaten op korte termijn, maar leidt bijvoorbeeld ook tot een fors lagere impact op het elektriciteitsnet en het voorkomen van geluidsoverlast.

Ook gaan we in de sessie aan de slag met de specifieke casussen van deelnemers. Een aantal experts kijkt met je mee op jouw eigen specifieke situatie en helpt jou een stapje verder. 

Sprekers
Gerbert Hengelaar, Energie Samen 
Ilonka Marselis, Energie Samen 
Ralph Moolenaar, Energie Samen Rivierenland

Fase
Voorbereidings- en planfase

Doelgroep
Voor iedereen die geïnteresseerd is.

B. Aanbod aan bewoners – ontwerp een warmtenet aanbod dat bewoners van twijfel naar actie brengt

In deze sessie kijken we vanuit het perspectief van woningeigenaren naar hun klantreis naar de acceptatie van een warmtenet-aanbod. Je krijgt kennis en inzicht in de beweging van bewoners van scepticisme voor verduurzaming en een warmtenet, naar bewustwording, naar zelf in actie komen en het accepteren van een aanbod voor een warmtenet. We voeden je in het eerste deel van de sessie met marketing/gedragskennis door experts en voorbeelden van bestaande warmtenet-trajecten.

Je gaat in het tweede deel van de sessie zelf samen met lokale partners (gemeente, warmtebedrijf, energiecoöperatie, woningcorporatie, vve) aan de slag om een klantreis te ontwerpen. En bespreekt wie wanneer aan zet is naar woningeigenaren. Je leert welke contactmomenten en welk type contactmomenten nodig zijn om woningeigenaren te helpen om stappen te zetten om uiteindelijk een besluit te nemen om aan te sluiten aan het warmtenet. 

De opgedane inzichten uit deze sessie vertalen we naar een voorbeeld-klantreizen die we in de loop van het jaar samen met lokale partijen verder verrijken in twee vervolgsessies. Deelnemers worden ook uitgenodigd voor dit vervolg. 

Sprekers
De namen van de sprekers worden binnenkort toegevoegd aan het programma.

Fase
Voorbereidings-, plan-, ontwikkel-, en uitvoeringsfase

Doelgroep
Gemeenten, warmtebedrijven, energiecoöperaties, woningcorporaties (met gespikkeld bezit), vve’s.

C. Grip op gemeentelijke besluitvorming over financiering warmtenetten

In deze sessie verdiepen we ons in de financiële besluiten die gemeenten moeten nemen voorafgaand aan de oprichting van een warmtebedrijf. Over welke besluiten hebben we het dan? In ieder geval het besluit tot het oprichten van een warmtebedrijf, het vaststellen van de financiële kaders en het eindigt met het beschikbaar stellen van eigen vermogen. Wat is er voor nodig om deze besluiten te nemen? En wat vraagt dit van de gemeente ten aanzien van risico’s en financiële middelen? Hier gaan we samen met de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) en ervaren gemeenten mee aan de slag.

Sprekers
Yvonne Hofman, NPLW
Een vertegenwoordiger van BNG

Fase
Plan- en ontwikkelfase

Doelgroep
Beleidsmedewerkers en financiële mensen van gemeenten en publieke partners in een warmtebedrijf, financiers.

D. Warmtenet buitenste binnen

Productie van warmte en koude is de kern van het warmtenet, het binnenste. Daarbuiten produceert dit net meer waarden, het buitenste. Denk aan bestrijding van energiearmoede, vermindering van netcongestie, energiezekerheid en sociale cohesie als het warmtenet mede in handen is van een collectief. Of denk aan de combinatie met andere gebiedsopgaven, zoals woningbouw, die je meteen inzet voor opwekking en opslag van energie, of aan bodemsanering door bodemenergie. Terwijl de aanleg van nieuwe warmtenetten vertraagt, gaat het werk aan deze waarden door. Niet alleen creëert het warmtenet meer waarden dan energie, maar deze waarden creëren ook voorwaarden voor ontwikkeling van dit net zelf. Deze parallelle ontwikkeling proberen we samen met de deelnemers in deze sessie boven water te krijgen.

Sprekers
Jurgen van der Heijden, TNO 
Annemarije Kooiman, Saxion 
Rinus Elsman, TNO 
Ronald Roosjen, Deltares

Fase
Verkenningsfase

Doelgroep
Voor iedereen die geïnteresseerd is.

E. Aan de knoppen: gemeentelijke regie in het planproces

Met de komst van de Wet gemeentelijke instrumenten warmtetransitie (Wgiw) en met het wetsvoorstel van de Wet collectieve warmte (Wcw) krijgen gemeenten eindelijk de instrumenten in het vooruitzicht om écht regie te voeren. Maar wat betekent deze regierol dan precies in de praktijk? In deze interactieve sessie duiken we dieper in die regierol en de stappen die de Wgiw en de Wcw introduceren: het gemeentelijk planproces in de warmtetransitie. Wat verandert er voor gemeenten? Welke nieuwe taken, rollen en bevoegdheden komen erbij? En vooral: hoe bereid je je als ambtenaar of bestuurder hier goed op voor? Aan de hand van casussen krijg je niet alleen inzicht in de samenhang binnen het planproces en gemeentelijke regierol, maar ervaar je ook wat dit concreet betekent voor je organisatie en voor je werk.

Sprekers
Ahmed Achbari, NPLW
Koen Vemeulen, NPLW

Fase
Verkennings- en planfase

Doelgroep
Gemeenteambtenaren die bezig zijn met de warmtetransitie.

F. De governance van publiek warmtebedrijven

Met het wetsvoorstel van de Wet collectieve warmte (Wcw) krijgen publieke warmtebedrijven een belangrijke rol in de aanleg en exploitatie van collectieve warmtenetten. Gemeenten en andere publieke partijen kunnen hierbij optreden als eigenaar of aandeelhouder. Maar wat betekent dat in de praktijk? In deze sessie duiken we in de wereld van publieke warmtebedrijven. We verkennen wat erbij komt kijken om een publiek warmtebedrijf op te richten en te runnen. Hoe richt je de organisatie van het warmtebedrijf in? Welke strategische keuzes moet je maken? En over welke kennis en capaciteit moet je beschikken? Je krijgt een helder overzicht van de belangrijkste afwegingen en praktische inzichten die je helpen om de volgende stap te zetten in jouw verkenning of voorbereiding.

Sprekers
Eelkje van de Kuilen, AKD

Fase
Voorbereidings- en verkenningsfase

Doelgroep
Gemeenteambtenaren die bezig zijn met de warmtetransitie.

G. Samen werken aan warmte: een routekaart naar 2030

Hoe kunnen gemeenten proactief invulling geven aan samenwerking met regionale warmtebedrijven? 

In deze interactieve werksessie nemen we gemeenten mee in een strategische verkenning. We buigen ons samen over de vraag: “Over 5 jaar is er een regionaal warmtebedrijf die in jouw gemeente een warmtenet exploiteert. Hoe ben je zover gekomen, welke stappen heb je daarvoor moeten zetten, en hoe ben je met dilemma’s omgegaan?

We starten met een korte introductie over de rol van gemeenten en regionale warmtebedrijven en benoemen de belangrijkste uitdagingen en kansen. Aan de hand van een visuele tijdlijn gaan we vervolgens stap voor stap terug redeneren van 2030 naar nu, zodat je inzicht krijgt in de essentiële beslissingen en acties die onderweg nodig zijn. 

Door deze gestructureerde aanpak krijgen gemeenten een helder beeld van wat er vandaag al moet worden voorbereid in de samenwerking met regionale warmtebedrijven.

De sessie wordt begeleid met praktijkvoorbeelden en gerichte vragen, zodat deelnemers ook nadenken over onder andere communicatie, verantwoordelijkheden en rolverdeling, en financiering. 

Aan het eind van de sessie hebben jullie een gezamenlijke routekaart ontwikkeld die jou helpt om proactief de samenwerking met regionale warmtebedrijven vorm te geven en jouw ambities binnen de warmtetransitie effectief te realiseren. 

Sprekers
Nienke Maas, TNO
Gitte Mulder, TNO

Fase
Voorbereidingsfase

Doelgroep
Gemeenten

H. Keuzes en kansen bij de aanwijsbevoegdheid

We organiseren een verdiepingssessie voor gemeenten over de inzet van de aanwijsbevoegdheid in de warmtetransitie. Wat zijn de kansen, risico’s en scenario’s? Waarom en onder welke voorwaarden willen gemeenten deze mogelijk inzetten? We starten met een korte inleidende presentatie. Daarna gaan we in gesprek over de voor- en nadelen van verschillende scenario’s. 

Exacte invulling van de sessie volgt. 

Sprekers
De namen van de sprekers worden binnenkort toegevoegd aan het programma.

Fase
Volgt nog

Doelgroep
Beleidsmakers, juristen en bestuurders

I. Versnellen met vergunningen: samen leren van de praktijk

De realisatie van een warmtenet vraagt om veel vergunningen. Hoe brengen we daar eenvoud en snelheid in? In deze sessie delen Deltares en CE Delft hun bevindingen uit hun onderzoek: een overzicht van alle benodigde vergunningen en de knelpunten die initiatiefnemers in de praktijk tegenkomen. Ook kijken we vooruit: waar liggen kansen voor standaardisatie en versimpeling?

Vervolgens duiken we in de praktijk. Een ervaringsdeskundige deelt lessen uit een concreet warmtenetproject en reflecteert op wat beter had gekund. Tot slot wisselen we ervaringen met elkaar uit.

Sprekers
Willemijn van Doorn-Hoekveld, Deltares
Katja Kruit, CE Delft
Joost van den Assum, CE Delft

Fase
Verkenning en planfase

Doelgroep
Initiatiefnemers warmteprojecten, warmtebedrijven, het Rijk, provincies, Waterschappen, Rijkswaterstaat en warmtebedrijven.

J. Wattjes & Warmte: duik diep in de relatie tussen netcongestie & warmtenetten

Hoe beïnvloedt netcongestie de toekomst van warmtenetten? In deze verdiepende sessie krijg je inzichten in de laatste ontwikkelingen, praktijkvoorbeelden en inzicht over wat een warmtenet van het net vraagt en hoe het maatschappelijk prioriteringskader werkt. Samen met experts verken je concrete handelingsperspectieven en werk je aan je eigen casus.

Wat levert het je op?

  • Actuele kennis over netcongestie en warmtenetten
  • Inzicht in lopende onderzoeken en beleidsontwikkelingen
  • Praktijkvoorbeelden van succesvolle projecten
  • Handvatten om met netcongestie in jouw project om te gaan 
  • Directe begeleiding bij jouw specifieke vraagstuk

Wat kun je verwachten?
We gaan in drie blokken aan de slag:

  1. Analyse & Inzichten
    Wat weten we al en waar zitten de uitdagingen? Onderzoek en inzichten van netbeheerders en experts geven een helder beeld van de relatie tussen warmtenetten en netcongestie.
  2. Oplossingen & Innovaties
    Praktijkvoorbeelden laten zien hoe flexibele contracten, slimme opslagoplossingen en innovatieve warmtenetconcepten bijdragen aan een duurzame energievoorziening.
  3. Werk aan je eigen casus 
    Breng jouw specifieke vraagstuk in en werk samen met experts en andere deelnemers aan concrete vervolgstappen.

Sprekers
Simone Geerst, Enexis
Ronald Roosjens, Deltares

Fase
Planontwikkelingsfase

Doelgroep
Deze sessie is relevant voor gemeenten, woningcorporaties, energiecoöperaties, netbeheerders, warmtebedrijven en adviseurs die actief zijn in de planontwikkelingsfase van warmtenetprojecten.

Agenda

Bekijk alle bijeenkomsten

Op de hoogte blijven?

Abonneer je op de nieuwsbrief. Volg ons op LinkedIn. Of beluister onze webinars en podcasts via onze streamingkanalen.