Online vragenuur: Wet collectieve warmte (Wcw)
Met de aankomende inwerkingtreding van de Wet collectieve warmte (Wcw) op 1 januari 2026 komt er veel informatie op gemeenten en provincies af. Gemeenten hebben veel vragen over de nieuwe wet. Om jou zo goed mogelijk te ondersteunen en te informeren nodigen wij jou graag uit voor een interactieve online sessie.
Doe je mee met het vragenuur? Het is een unieke kans om jouw kennis te verdiepen en ervaringen te delen met andere professionals.
Tijdens het 6e vragenuur gaan we in op het thema: opzetten en/of verder brengen van een warmtebedrijf. Je hoort meer over:
- Wat zijn de eerste stappen die een gemeente moet zetten bij het opzetten van een warmtebedrijf?
- Welke juridische en organisatorische keuzes zijn er bij het vormgeven van een warmtebedrijf (publiek, privaat of gemengd)?
- Wat betekent de Wet collectieve warmte voor gemeenten die al een warmtebedrijf hebben?
- Welke lessen kunnen we leren van gemeenten die al een warmtebedrijf zijn gestart?
- Op welke manier kan een warmtebedrijf bijdragen aan een wijkgerichte aanpak?
Tijdens het vragenuur gaan Mark Hooftman (EBN), Roelof Potters (Alliander) en Marten van Brussel (gemeente Eindhoven) in op dit onderwerp. Zowel de theorie als de praktijk bespreken we en lichten we toe in dit vragenuur. Daarna beantwoorden Mark, Roelof en Marten jouw vragen. Dit onder begeleiding van moderator Marco Maréchal.
Doe je mee met het vragenuur? Het vindt plaats via Teams. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Programma
De Wet collectieve warmte kent vele onderdelen. Daarom organiseren NPLW en het ministerie van Klimaat en Groene Groei een terugkerend vragenuur. Meer informatie over de voorgaande vragenuurtjes vind je hieronder bij ‘Meer informatie’. Na dit 6e vragenuur volgt nog het laatste op:
- 23 juni van 12.00 – 13.00 uur, met als thema: Klimaat – duurzaamheid/ collectieve warmtebronnen, restwarmte, ZLT