Leren van ervaringen met aquathermie

17-01-2024

Het animo voor aquathermie stijgt volgens adviseur Harry de Brauw van Waternet. Met aquathermie verwarm en verkoel je gebouwen met water. Harry deelt zijn ervaring met gemeenten om ze te helpen met de warmtetransitie.

Het animo voor aquathermie stijgt volgens adviseur Harry de Brauw van Waternet. Met aquathermie verwarm en verkoel je gebouwen met water. Harry deelt zijn ervaring met gemeenten om ze te helpen met de warmtetransitie. Aquathermie als warmte- en koudebron is kansrijk als veel woningen in de buurt staan van water. Om de potentie van aquathermie te bepalen, zijn er aquathermieviewers.

Aquathermie is best lastig en het is niet kant-en-klaar. Ook zitten er veel uitzoekwerk in. Samenwerken met verschillende partijen en juridische vraagstukken horen bij aquathermie. Je moet je houden aan wetten en regels, je hebt elkaar nodig en je moet afspraken maken. Van de verschillende projecten leren de betrokken partijen wat ze het beste zelf op kunnen pakken en wat ze over moeten laten aan andere partijen.

Norbert Cuiper schreef dit artikel voor Noord-Hollandse Energieregio.

Meer informatie

Afbeeldingen

Cookie-instellingen