Terugkijken webinar: 100 % gemeentelijk warmtebedrijf

31-05-2024

Op 27 mei was het 6e webinar uit de Wcw-reeks: 100 % gemeentelijk warmtebedrijf. Je kunt nu terugkijken.

Op 27 mei organiseerde NPLW het 6e webinar in een reeks over de Wet collectieve warmte (Wcw). Dit webinar gaat over organisatiemodellen van warmtebedrijven die 100 % gemeentelijk zijn. In deze rol wordt de gemeente zelf leverancier, broneigenaar en/of netwerkeigenaar van het warmtenet. De gemeente loopt dan meer risico, maar krijgt ook de volledige regie.

 

Heb je het webinar gemist of wil je 'm nog eens zien? Je kunt het hele webinar terugkijken.

Andere webinars uit de Wcw-reeks

In een 7-delige webinarreeks leggen we de belangrijkste punten van de Wcw uit. Deze  worden door het NPLW georganiseerd samen met warmtepartners.  Maandag 24 juni van 11.00 – 12.15 uur is het 7e en laatste webinar over publiek-private warmtebedrijven. Veel gemeenten vragen zich af welke rol zij kunnen nemen in lokale warmtelevering door een publiek warmtebedrijf volgens de nieuwe Wet collectieve warmte (Wcw).

In dit webinar staat de publiek-private samenwerking in een warmtebedrijf centraal. De Wcw biedt mogelijkheden om een warmte joint-venture te hebben waarbij de publieke partij een meerderheid in zeggenschap heeft.

Omdat dit organisatiemodel op deze manier nog niet bestaat, werpen we in het webinar een blik op bestaande publiek-private samenwerkingen. Zo bespreken we tijdens dit webinar wat de voor- en nadelen zijn van een publiek-privaat warmtebedrijf  en waarom dit wel of niet bij jouw gemeente past. Ook kijken we naar verschillende afwegingen vanuit het gemeentelijk perspectief:

  • Welke risico’s zijn er en hoeveel risico wil je lopen?
  • Hoe organiseer je deze rol?
  • Hoe werkt het financieel?
  • Hoe borg je het belang van de bewoners?

Aanmelden voor het webinar kan via deze link.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen