Consultatie Specifieke Uitkering Lokale Aanpak Isolatie (SpUk LAI) geopend

24-05-2024

Tot 5 juni is het mogelijk om te reageren op de wijzigingsregeling voor de 2e ronde van de SpUk LAI. Met deze regeling komt € 674 miljoen beschikbaar voor het isoleren van 286.000 woningen. Zo kunnen gemeenten bewoners nog meer ondersteunen bij het isoleren van de woning.

Tot 5 juni is het mogelijk om te reageren op de wijzigingsregeling voor de 2e ronde van de SpUk LAI. Met deze regeling komt € 674 miljoen beschikbaar voor het isoleren van 286.000 woningen. Zo kunnen gemeenten bewoners nog meer ondersteunen bij het isoleren van de woning. Hierbij gaat het specifiek om kwetsbare woningeigenaren en bewoners in gemengde VvE’s met slecht geïsoleerde woningen.

€ 25,5 miljoen is specifiek bedoeld voor doe-het-zelf-maatregelen, bijna € 35 miljoen voor VvE’s en bijna € 35 miljoen ter ondersteuning van natuurvriendelijk isoleren. Deze budgetten zijn extra toegevoegd ten opzichte van de vorige aanvraagronde zodat gemeenten nog effectiever de lokale aanpak vorm kunnen geven.

Ga naar de internetconsultatie en lees hier de conceptregeling.

Ambtelijke online sessie door VNG

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseert 28 mei een online sessie over onder andere de consultatie over de 2e tranche SpUk-LAI. Het is nodig om je vooraf hiervoor aan te melden.

Meer informatie

Afbeeldingen

Cookie-instellingen