Terugkijken webinar: ‘Inclusieve participatie in de warmtetransitie’

26-04-2024

Op donderdag 18 april organiseerde NPLW een webinar over inclusieve participatie in de warmtetransitie. Hoe houd je als gemeente in je communicatie rekening met de leefwereld van je inwoners? En met welke acties kun je met de participatietrajecten meer mensen bereiken in de warmtetransitie?

Op donderdag 18 april organiseerde NPLW een webinar over inclusieve participatie in de warmtetransitie. Hoe houd je als gemeente in je communicatie rekening met de leefwereld van je inwoners? En met welke acties kun je met de participatietrajecten meer mensen bereiken in de warmtetransitie? Deze vragen stonden centraal tijdens het webinar inclusieve participatie in de warmtetransitie. 

Webinarimpressie

 

Gemeenten zetten in op toegankelijke communicatie over de warmtetransitie. Maar sommige groepen zijn extra moeilijk te bereiken of vragen extra aandacht. De Nationale Ombudsman deed onderzoek naar wat het Rijk en gemeenten doen om alle burgers mee te nemen naar een aardgasvrije toekomst. De resultaten van dit onderzoek werden toegelicht. Daarna vertelden de gemeenten Den Haag en Rotterdam aan de hand van inspirerende voorbeelden over wat zij hebben gedaan om meer en meer diverse mensen te bereiken. Ook een expert in laaggeletterdheid nam deel aan het gesprek en gaf praktische tips over communicatie aan laaggeletterden.

Heb je het webinar gemist of wil je 'm nog eens zien? Je kunt het hele webinar terugkijken.

Webinarreeks: Wet collectieve warmte uitgelegd

NPLW organiseert een 7-delige webinarreeks over de Wcw. Hierin leggen we de belangrijkste punten van de Wet collectieve warmte (Wcw) uit en bespreken we de verschillende organisatiemodellen. De eerdere webinars zijn terug te kijken als geheel of in delen

Afbeeldingen

Cookie-instellingen