Fryslân komt met subsidie voor isolatie woningen

25-03-2024

14 Friese gemeenten en de Provincie Fryslân komen in mei 2024 met een nieuwe isolatiesubsidie. Hiermee willen de samenwerkende partijen bijdragen aan de ambitie om tot en met 2030 ruim 10.000 koopwoningen met een laag energielabel te isoleren.

14 Friese gemeenten en de Provincie Fryslân komen in mei 2024 met een nieuwe isolatiesubsidie. Woningeigenaren met een slecht geïsoleerde woning en een WOZ-waarde onder het gemeentelijk gemiddelde kunnen deze regeling aanvragen. Hiermee willen de samenwerkende partijen bijdragen aan de ambitie om tot en met 2030 ruim 10.000 koopwoningen met een laag energielabel te isoleren.

2 mensen die iets onderteken, met op de achtergrond 11 andere mensen in een zaal

De subsidie geldt voor woningen met energielabel D, E, F en G of een vergelijkbare energetische staat. Naast de gemeentelijke subsidieregeling komt de provincie Fryslân met extra subsidie voor inwoners met energiearmoede. Een nieuw te bouwen subsidieplatform gaat zorgen voor een makkelijke aanvraagprocedure, eenduidigheid in de communicatie en ondersteuning aan de bewoners.

Doe-atelier Fryslân

De ondertekening van de samenwerking tussen gemeenten en provincie vond plaats na het bestuurlijke ‘doe-atelier’, georganiseerd door NPLW samen met de Friese Energietafel. NPLW en de regio’s organiseren de komende tijd doe-ateliers voor lokale bestuurders. Deze bijeenkomsten geven bestuurders een actueel overzicht van de ontwikkelingen in de regionale warmtetransitie, inclusief het verband met het energiesysteem en netcongestie. Het NPLW kan knelpunten uit de praktijk - indien gewenst - agenderen bij landelijke tafels zoals de Samenwerkingstafel Lokale Warmtetransitie, waar oplossingen worden gezocht door zowel uitvoerende partijen als ministeries.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen