Terugkijken webinar: ‘Regionaal warmtebedrijf als voorbeeld van organisatiemodel warmte’

15-03-2024

Met het wetsvoorstel Wet collectieve warmte (Wcw) verandert er veel voor warmtebedrijven en voor de manier waarop organisaties samenwerken aan de warmtetransitie. Op donderdag 14 maart organiseerde NPLW een webinar over het oprichten van een regionaal warmtebedrijf.

Op donderdag 14 maart organiseerde NPLW een webinar over het oprichten van een regionaal warmtebedrijf. Het Gelders Warmte Infrabedrijf staat centraal als voorbeeld van een organisatiemodel voor warmte onder de Wet collectieve warmte (Wcw).

Impressie van de webinar

 

Het Gelders Warmte Infrabedrijf (GWIB) is opgezet door de provincie Gelderland, Oost-NL en Firan. Directeur van het GWIB Detlef Meijer vertelt hoe het warmtebedrijf werkt en hoe het tot stand kwam. Hij staat stil bij hoe het juridisch, organisatorisch en financieel georganiseerd is. Machiel Karels van gemeente Harderwijk licht toe hoe de gemeente tot de oprichting van het Warmtenetwerkbedrijf Harderwijk is gekomen. In het warmtenetwerkbedrijf zitten Harderwijk en Firan er beide voor 50 % in.  Detlef en Machiel geven ook inzicht in toekomstige keuzes om ook mogelijk de leveranciersrol vanuit het Warmtenetwerkbedrijf te gaan invullen.

Heb je het webinar gemist of wil je 'm nog eens zien? Je kunt het hele webinar terugkijken.

Meer informatie

Afbeeldingen

Cookie-instellingen