Organisatiemodellen onder de Wcw

05-02-2024

Op dinsdag 27 februari organiseren NPLW en Nieuwe Warmte NU een webinar over organisatiemodellen en de rol van publieke warmtebedrijven onder de Wet collectieve warmte (Wcw). Met de Wcw verandert er veel voor warmtebedrijven en voor de manier waarop organisaties samenwerken aan de warmtetransitie.

Op dinsdag 27 februari organiseren NPLW en Nieuwe Warmte NU een webinar over organisatiemodellen en de rol van publieke warmtebedrijven onder de Wet collectieve warmte (Wcw). Met de Wcw verandert er namelijk veel voor warmtebedrijven en voor de manier waarop organisaties samenwerken aan de warmtetransitie.

De webinar duurt van 15.00-16.15 uur en bestaat uit twee onderdelen.

De webinar begint met een presentatie door Femke Heine van het ministerie van Economische Zaken over de Wet collectieve warmte en de verschillende organisatiemodellen die mogelijk zijn. Rinus Elsman, consultant bij TNO en trekker van het leer- en ontwikkelprogramma van Nieuwe Warmte Nu, deelt vervolgens de eerste resultaten van dit programma.

Daarna gaat Nienke Maas (TNO) in gesprek met Kees Verspui (gemeente Brummen), Eline Kleiwegt (Netverder) en Ron Sint Nicolaas (gemeente Deventer) over de verschillende organisatiemodellen waar zij voor kiezen bij het vormgeven van een publiek warmtebedrijf. Welke afwegingen spelen hierbij en welke rol hebben regionale netbeheerders in zo’n warmtebedrijf? Luister en denk mee!

Tijdens de webinar kan je vragen stellen via de chat.

Wil je meer weten over de Wcw en de gevolgen die dit wetsvoorstel heeft voor de organisatiemodellen?

Meld je dan nu aan voor de webinar via Nieuwe Warmte Nu  

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen