Stimulans voor duurzame renovatieprojecten woningen

28-11-2023

Het kabinet investeert 19 miljoen euro in de ondersteuning van verhuurders, woningeigenaren en VvE’s voor gezamenlijke renovatieprojecten gericht op verduurzaming. Met de stimulans kunnen samenwerkingsverbanden een procesondersteuner inhuren ter begeleiding bij plannen voor duurzame renovaties.

Het kabinet investeert 19 miljoen euro in de ondersteuning van verhuurders, woningeigenaren en VvE’s voor gezamenlijke renovatieprojecten gericht op verduurzaming. Met deze stimulans, de Subsidieregeling Procesondersteuning Opschaling Renovatieprojecten (SPOR), kunnen samenwerkingsverbanden een procesondersteuner inhuren om hen te begeleiden naar de start van duurzame renovatieprojecten.

Voor bewoners kan het een goed idee zijn om renovatieprojecten gezamenlijk te plannen. Een samenwerkingsverband bestaat bijvoorbeeld uit woningeigenaren, verhuurders of VvE’s die samen willen verduurzamen. Met de SPOR kan een samenwerkingsverband een renovatieproject opschalen.

Zowel bestaande als toekomstige samenwerkingsverbanden kunnen de subsidie van gemiddeld € 1.000 per woning aanvragen, als ze voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Wat kan je als gemeente doen?

Deze subsidieregeling draagt bij aan het opschalen van renovatieprojecten in jouw gemeente. We raden gemeenten aan de subsidie onder de aandacht te brengen bij bewonersinitiatieven, VvE’s en woningcorporaties in hun gemeenten.

Meer informatie

Afbeeldingen

Cookie-instellingen