Nationale Klimaatweek: doe mee

31-10-2023

Het is Nationale Klimaatweek van 30 oktober t/m 5 november 2023. In deze week kan je inspiratie opdoen of juist anderen inspireren om stappen te zetten voor een beter klimaat.

Het is Nationale Klimaatweek van 30 oktober t/m 5 november 2023. In deze week kan je inspiratie opdoen of juist anderen inspireren om stappen te zetten voor een beter klimaat. Veel gemeenten, bewonersinitiatieven, verenigingen en bedrijven hebben leuke activiteiten of besteden extra aandacht aan het klimaat. Doe ook inspiratie op! 

Wat kun je als gemeente doen?

Kom als gemeente, samen met jouw inwoners, in actie tijdens de Nationale Klimaatweek. Laat zien wat jouw gemeente allemaal doet om anderen te inspireren en activeren. Deel bijvoorbeeld je ervaring met duurzaamheid, tips en verhalen om jouw inwoners nog beter op weg te helpen. Organiseer een lokaal evenement of initiatief en geef inwoners een indruk wat zij zelf kunnen doen. Wil je jouw verhaal breder delen of wil je zelf inspiratie op doen? Bekijk de pagina speciaal voor gemeenten.

Congres regionale energie en lokale warmte

In de Klimaatweek organiseren NPLW en NPRES het congres regionale energie en lokale warmte. Zo bundelen we krachten in de uitvoering. NPLW speelt, net zoals NPRES en de Rijksoverheid, een rol in het delen van informatie en inspiratie om de warmtetransitie te bevorderen.

Wat doet de Rijksoverheid?

De Rijksoverheid heeft de campagne Zet ook de knop om. Het is een landelijke oproep tot actie. Ook legt de campagne uit waarom het zo belangrijk is om de knop om te zetten, voor nu en straks. Zet ook de knop om geeft duidelijke voorbeelden van stappen die je kunt zetten en concrete tips om minder CO uit te stoten. Lees wat de overheid zelf doet om aan een schonere en groenere toekomst te werken.

Bekijk de agenda

Het klimaat heeft ons nodig. Deze week, maar ook de rest van het jaar. Welke duurzame stap zet jij vandaag? Laat je inspireren door activiteiten door het hele land. In de agenda kan je selecteren op provincie en op datum. Veel activiteiten lopen ook nog door na de Klimaatweek.

Meer weten?

Op de Nationale Klimaatweek vind je alle informatie.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen