Dit jaar nog 119 miljoen euro extra voor lokale aanpak isolatie

04-10-2023

Het kabinet wil 425 miljoen euro extra vrijmaken voor het isoleren van woningen en het verlagen van de energierekening bij woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren in kwetsbare dorpen en wijken. Dat werd bekendgemaakt op Prinsjesdag.

Het kabinet wil 425 miljoen euro extra vrijmaken voor het isoleren van woningen en het verlagen van de energierekening bij woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren in kwetsbare dorpen en wijken. Het is de bedoeling dat dit jaar al 119 miljoen euro extra beschikbaar komt. Dat werd bekendgemaakt op Prinsjesdag.

Voorgenomen is om het geld toe te voegen aan de Specifieke Uitkering (SpUk) lokale aanpak isolatie. Deze regeling is bedoeld voor gemeenten om eigenaren die moeite hebben hun woning te verduurzamen te ondersteunen. Het is de bedoeling dat dit jaar al 119 miljoen euro extra beschikbaar komt. Dit bedrag komt dan bovenop de 306 miljoen euro die gemeenten eerder via deze regeling konden aanvragen.

Voor kwetsbare woningeigenaren konden gemeenten al 1.460 euro per woning aanvragen. De extra bedragen variĆ«ren tussen de 330 euro tot 1.050 euro per woning. Hiermee is er in totaal bijna 1.800 euro tot ruim 2.500 euro gemiddeld per woning in te zetten voor isolatie. 

Het extra geld wordt automatisch toegekend aan gemeenten die al een aanvraag hebben ingediend voor de eerste tranche van de SpUk na de internetconsultatie, en wanneer de parlementaire besluitvorming heeft plaatsgevonden. Het indienen van aanvragen kan nog tot 31 oktober 2023.

Meer informatie

Afbeeldingen

Cookie-instellingen