Subsidie EII Zuid-Holland

Met de subsidie ‘energie-infrastructuur op industrieterreinen in Zuid-Holland’ draagt de provincie bij aan het verminderen van de CO₂-uitstoot van de industrie.

Regio

Zuid-Holland

Doelgroep

Ondernemers

Doel

Technische maatregelen

Type financiering

Subsidie

Subsidie voor industriële bedrijven

Bedrijven in de industriële sector gebruiken veel energie voor hun productie. Deze bedrijven schakelen nu over op duurzame energie zoals restwarmte of waterstof. Maar de infrastructuur is daar niet op berekend. Om de bedrijven te helpen die aanpassing te doen, is de subsidieregeling ‘energie-infrastructuur op industrieterreinen in Zuid-Holland’ in het leven geroepen.

Voor wie Wat
  • Gemeenten
  • Provincies
  • Bedoeld voor samenwerkende bedrijven in de industriële sector die op hun eigen industrieterrein hun infrastructuur willen aanpassen om aangesloten te worden op bijvoorbeeld elkaars restwarmte.
Plek in de warmteketen Bijdrage
  • Infrastructuur
  • Maximaal 25% van de investeringskosten tot een maximum van € 250.000 (twee aangesloten bedrijven) of € 375.000 (bij aanleg energie-infrastructuur voor meer dan twee bedrijven).

Aanvragen

Meer informatie over deze subsidie vind je op de website van de provincie Zuid-Holland. Je kunt de subsidie hier ook aanvragen.

Direct aanvragen

Cookie-instellingen