Webinar ‘Organiseren van warmtenetten’

07-06-2024

Begin

24-06-2024 om 10:00

Einde

24-06-2024 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In de Transitievisie Warmte komt een warmtenet regelmatig als meest kansrijke optie voor duurzame warmte uit de bus. Met name omdat uit globale financiële analyses bleek dat collectieve warmtenetten goedkoper waren dan individuele opties. En betaalbaarheid is een belangrijk uitgangspunt. Toch zien we nu een flink aantal jaar later dat het aantal gerealiseerde warmtenetten beperkt is. Hoe komt dat? En hoe kunnen we versnellen?

In het gratis webinar ‘Organiseren van warmtenetten’ op maandag 24 juni van 10.00-11.00 uurgaat Lambert den Dekker, directeur van DWA in op deze vraag. Hij deelt zijn analyse en biedt praktische handvatten om warmtenetten te realiseren in uw gemeente.

AANMELDEN

Over het webinar

Ben je binnen jouw gemeente verantwoordelijk voor de warmtetransitie en is een warmtenet een kansrijke optie? Of ben je nog geen specialist op het gebied van de warmtetransitie maar krijg je hier wel vragen over of moet je zelfs besluiten gaan voorbereiden de komende jaren? Bijvoorbeeld omdat je beleidsadviseur, volksvertegenwoordiger of bestuurder bent van een gemeente, provincie of waterschap. Of omdat je betrokken bent bij jouw lokale duurzame energiecoöperatie?

In het webinar komt antwoord op de volgende vragen:

  • Een collectieve warmteoplossing of individueel: hoe bepaal je de beste oplossing voor de wijk?
  • Hoe ga je stapsgewijs aan de slag bij een collectieve warmteoplossing als een warmtenet:
    • Techniek: Welke technieken zijn geschikt en wat te doen bij keuzestress?
    • Betaalbaarheid: Hoe houd je het betaalbaar? En voor wie moet het betaalbaar zijn? Wat is het effect van verschillende tariefstructuren?
    • Organisatie: Hoe pak je de verdere ontwikkeling aan? We gaan in op exploitatievormen, ontzorging, de mogelijkheden van een publiek warmtebedrijf en meer.

Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Cookie-instellingen