Miniconferentie 'Power to the people: energiedelen in je buurt'

03-06-2024

Begin

12-06-2024 om 13:00

Einde

12-06-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Duurzaam, inclusief en een essentiële netcongestiemaatregel: deze conferentie richt zich op het bevorderen van energiedelen binnen buurten, met als voorbeeld de projecten FlexCity en FlexPower op het Amsterdamse Sporenburgeiland.

In de huidige energietransitie zullen we ons energieverbruik duurzamer en efficiënter moeten inrichten. Traditionele energieoplossingen schieten steeds vaker tekort bij het effectief beheren van pieken en dalen in energieproductie en -verbruik, wat leidt tot netwerkoverbelasting, hogere kosten en een kortere levensduur van infrastructuur zoals transformatorhuisjes. Daarnaast is er een groeiende behoefte aan lokale zeggenschap over energieproductie en -consumptie om CO₂-uitstoot te verminderen en de sociale cohesie binnen gemeenschappen te versterken.

Het congres biedt inzichten in de organisatorische, financiële en administratieve mogelijkheden van lokaal energiedelen. Zelflevering van stroom kan plaatsvinden op verschillende niveaus: eigen aansluiting, het gebouw en het transformatorhuisje in de buurt.

Energiedelen biedt voordelen zoals beter gebruik van infrastructuur, vermindering van CO₂-uitstoot, lagere maatschappelijke kosten, verhoogde energie-onafhankelijkheid en versterkte sociale cohesie en inclusiviteit in de buurt.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Cookie-instellingen