Activatiebijeenkomst: samen meer bereik door inclusieve energiehulp - Milieu Centraal

27-05-2024

Begin

30-05-2024 om 13:00

Einde

30-05-2024 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bartholomeus Gasthuis, Utrecht

Samen meer bereik door inclusieve energiehulp. Tijdens deze activatiebijeenkomst haal jij nieuwe inzichten op en geef ook jij - door actieve deelname - invulling aan de pilotfase.

Binnen het energiehulpnetwerk werken organisaties samen om de juiste energiehulp over de drempel van de voordeur heen te helpen. Voor huurders die moeite hebben om de energierekening te betalen ontstaat namelijk steeds meer energiehulp die verschilt in vorm, inhoud, boodschap en bedoeling. De vertrouwde kring rondom huurders is dé schakel om stappen te nemen richting energiehulp die goed aansluit.

Kom ook naar activatiebijeenkomst

Huurders in energiearmoede komen nauwelijks mee in de energietransitie. Dagelijkse uitdagingen weerhouden hen ervan mee te kunnen doen aan de energietransitie en energiehulp bereikt hen vaak niet. In eerdere co-creatie sessies van het energiehulpnetwerk verkende Milieu Centraal waardoor dit komt. Daarna deed Milieu Centraal met verbinders onderzoek onder doelgroepen om nog beter te weten te komen hoe energiehulp hen wél kan bereiken.

Tijdens de activatiebijeenkomst in Utrecht krijg je kijk op hoe huurders in al hun diversiteit daarmee omgaan. Zo kom je steeds meer te weten over hoe je de vertrouwde kring huurders kan betrekken bij het besparen van energie. Tijdens de activatiebijeenkomst ga je aan de slag om interventies en hulpmiddelen verder te ontwikkelen. En krijg je inzichten hoe jij die kunt inzetten om zo meer te bereiken met inclusieve energiehulp.

Meer informatie en aanmelden

Cookie-instellingen