Webinar: Publiek-privaat warmtebedrijf

22-05-2024

Begin

24-06-2024 om 11:00

Einde

24-06-2024 om 12:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Maandag 24 juni van 11.00 – 12.15 uur is er een webinar over publiek-private warmtebedrijven. Veel gemeenten vragen zich af welke rol zij kunnen nemen in lokale warmtelevering door een publiek warmtebedrijf volgens de nieuwe Wet collectieve warmte (Wcw).

In dit webinar staat de publiek-private samenwerking in een warmtebedrijf centraal. De Wcw biedt mogelijkheden om een warmte joint-venture te hebben waarbij de publieke partij een meerderheid in zeggenschap heeft.

Omdat dit organisatiemodel op deze manier nog niet bestaat, werpen we in het webinar een blik op bestaande publiek-private samenwerkingen. Zo bespreken we tijdens dit webinar wat de voor- en nadelen zijn van een publiek-privaat warmtebedrijf  en waarom dit wel of niet bij jouw gemeente past. Ook kijken we naar verschillende afwegingen vanuit het gemeentelijk perspectief:

  • Welke risico’s zijn er en hoeveel risico wil je lopen?
  • Hoe organiseer je deze rol?
  • Hoe werkt het financieel?
  • Hoe borg je het belang van de bewoners?

Aanmelden voor het webinar kan via deze link.

Sprekers

  • Art van der Giessen, Gemeente Amsterdam
  • Roeland van Strate, Seyst

In het webinar komt het voorbeeld van Westpoort Warmte aan bod en zoomen we in op hoe zij samenwerken. Westpoort Warmte is de leverancier van stadsverwarming in Amsterdam Noord en West. Een joint venture waarin de gemeente Amsterdam en Vattenfall Warmte N.V. beide voor 50% eigenaar zijn. 

Dit webinar is de 6e in de reeks over de Wet collectieve warmte. Wil je eerdere webinars terugkijken? Dat kan op ons Vimeo-kanaal.

Cookie-instellingen