Samen sterker in de energietransitie

13-05-2024

Begin

04-07-2024 om 14:00

Einde

04-07-2024 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Staedion: Koningin Julianalaan 2, 2504 LK Den Haag

Samen sterker in de energietransitie: woningcorporaties, energieklussers en gemeenten in actie tegen energiearmoede.

Uit de monitor van TNO (2022) blijkt dat er in Nederland meer dan 600.000 huishoudens in energiearmoede leven. Van deze huishoudens woont maar liefst 68% in corporatiewoningen. Er ligt dus een grote uitdaging om de huurders van woningcorporaties ook actief te betrekken bij de energietransitie en de energiearmoede bij deze doelgroep aan te pakken. Er zijn energieklussers die bij huishoudens over de vloer komen en kleine en soms grotere energiebesparende maatregelen aan te brengen. Ze zijn vaak de voorpost voor de manier waarop deze bewoners betrokken worden in de energietransitie. Woningbouwcorporaties verduurzamen woningen en zorgen zo voor energiebesparing en lagere energierekeningen. Gemeenten regisseren de aanpak door energieklussers in te zetten en door afspraken te maken met de corporaties.

Het liefst zouden we alle huishoudens in energiearmoede zo snel mogelijk helpen, maar elke organisatie afzonderlijk krijgt dat niet voor elkaar. Daarom organiseren RVO, Provincie Zuid-Holland, het NPLW en het ministerie van BZK een bijeenkomst waar we met de diverse organisaties werken aan betere en slimmere aanpakken. We geven een podium aan goede voorbeelden en er is vooral ruimte voor het gesprek om de samenwerking en versnelling in gang te zetten. Hoe kunnen we elkaar versterken? Wat kunnen we voor elkaar betekenen en bovenal, hoe kunnen we huishoudens met zorgen over de energierekening sneller helpen?

Wil je op de hoogte gehouden worden over het definitieve programma, heb je hier zelf goede idee├źn over, of ken je partijen die niet mogen ontbreken? Meld je alvast aan voor de bijeenkomst via deze link of stuur een e-mail naar Carmen de Vreede (carmen.devreede@rvo.nl).

Cookie-instellingen