Validatiesessies voor het Vesta MAIS-model - Energiebesparing

30-04-2024

Begin

03-07-2024 om 13:00

Einde

03-07-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Beatrixtheater (Jaarbeurs Meetup), Utrecht

De ministeries van EZK en BZK en de VNG hebben PBL gevraagd een actualisatie te maken van de Startanalyse voor alle gemeenten. PBL gaat hiervoor opnieuw het Vesta MAIS-model gebruiken. De resultaten komen december 2024 beschikbaar voor alle gemeenten.

In de validatiesessies die we nu organiseren, willen we de belangrijkste inputparameters valideren. Het gaat dan om kosten en prestaties van technieken om gebouwen aardgasvrij te maken. Afgesproken is dat het NPLW en RVO deze sessies gaan organiseren. Er komen 3 sessies, namelijk over de warmtenetten, installaties en energiebesparing.

Er is per sessie plek voor 40 mensen. Dat betekent dat we mogelijk mensen die zich laat melden niet meer kunnen toelaten. De resultaten worden door een adviesbureau verwerkt en uiteindelijk beslist PBL voor items waar er geen eenduidig advies komt uit de sessie. De planning is dat in de periode eind mei – juni de 3 validatiesessies worden gehouden. In juli worden de resultaten verwerkt, zodat PBL vanaf september de berekeningen kan gaan maken.

Op woensdag 3 juli in de middag vindt deze sessie over energiebesparing plaats. 

Alle sessies worden georganiseerd in het Beatrixtheater (Jaarbeurs Meetup), Utrecht.

Je kunt je opgeven voor deze sessies door een mail te sturen naar antoinette.walschot@rvo.nl met vermelding van de sessie waar je interesse in hebt. Je ontvangt dan een bevestiging met verdere informatie. Voorafgaand aan de sessie ontvang je dan ook eventuele voorbereidende documenten.

Voor meer informatie kun je contact op nemen met joep.langeveld@rvo.nl of antoinette.walschot@rvo.nl.

Cookie-instellingen