Webinar: Een 100 % gemeentelijk warmtebedrijf

17-04-2024

Begin

27-05-2024 om 11:00

Einde

27-05-2024 om 12:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Maandag 27 mei van 11.00 – 12.15 uur is er een webinar over organisatiemodellen van warmtebedrijven die 100 % gemeentelijk zijn. Veel gemeenten vragen zich af welke rol zij kunnen nemen in lokale warmtelevering door een publiek warmtebedrijf volgens de nieuwe Wet collectieve warmte (Wcw).

In deze rol wordt de gemeente zelf leverancier, broneigenaar en/of netwerkeigenaar van het warmtenet. De gemeente loopt dan meer risico, maar krijgt ook de volledige regie. Tijdens dit webinar komt aan bod wat de voor- en nadelen zijn van dit model en waarom dit wel of niet bij jouw gemeente past. Zo kijken we naar verschillende afwegingen als gemeente:

  • Welke risico’s zijn er en hoeveel risico wil je lopen?
  • Kun je deze rol zelf goed uitvoeren? Hoe organiseer je de benodigde expertise?
  • Hoe werkt het financieel?
  • Hoe borg je het belang van de bewoners?

Sprekers

  • Matteo de Visser - Gemeente Veenendaal

DEVO is het duurzame energiebedrijf dat warmte en koelte levert in Veenendaal-oost. De gemeenten Veenendaal is 100 % aandeelhouder.

  • Jaspert Verplanke - Gemeente Purmerend
  • Walter Verdonk - SVP (Stadsverwarming Purmerend)

Maar liefst 75% van alle gebouwen in de gemeente Purmerend is aangesloten op het duurzame warmtenet van SVP. SVP levert de inwoners en bedrijven van Purmerend en omgeving op een betrouwbare en com­fortabele manier duurzame warmte. Met de gemeente als enig aandeelhouder is SVP een lokaal duurzaam warmtebedrijf van en voor de inwoners van de Gemeente Purmerend. 

  • Marco Attema - Gemeente Groningen
  • Theo Venema - Warmtestad Groningen

WarmteStad is hét publieke warmtebedrijf van gemeente Groningen en het Waterbedrijf Groningen. Ze leveren en ontwikkelen duurzame warmte voor een co2-neutrale stad. Ze leggen hiervoor het warmtenetwerk in de stad aan, ontwikkelen duurzame warmtebronnen én sluiten huishoudens en gebouwen aan op ons warmtenet van de stad.

Meld je aan

Wil je meer weten over het organisatiemodel van warmtebedrijven die 100 % gemeentelijk zijn? Meld je aan voor het webinar.

Webinarreeks: Wet collectieve warmte uitgelegd

Dit webinar is het 6e webinar in onze 7-delige webinarreeks. Hierin leggen we de belangrijkste punten van de Wet collectieve warmte (Wcw) uit en bespreken we de verschillende organisatiemodellen. De eerdere webinars zijn terug te kijken als geheel of in delen.

 

Cookie-instellingen