Impulsdag Warmtenet: boost je warmtenetproject

26-03-2024

Begin

12-06-2024 om 09:30

Einde

12-06-2024 om 16:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

DUS - De Utrechtse Gastvrijheid, Sophialaan 1 3542 AR Utrecht

Op woensdag 12 juni van 9.30 – 16.45 uur organiseren NPLW en Nieuwe Warmte Nu de Impulsdag Warmtenet. Tijdens deze dag zetten we concrete stappen richting de realisatie van warmtenetten. In veel dorpen en steden in Nederland wordt gewerkt aan warmtenetten. Gemeenten slaan daarbij de handen ineen met woningcorporaties, warmtegemeenschappen, netbeheerders, warmtebedrijven, adviseurs, juristen, bedrijven en inwoners.

Het wordt een interactieve dag waarbij je de mouwen écht opstroopt en samen aan de slag gaat. Er komt een breed scala aan onderwerpen aan bod waaronder organisatorische, juridische en financiële vraagstukken, bewonersbetrokkenheid en meer.

Om het maximale uit deze dag te halen, nodigen we je uit om je samen met je (interne) partners of het hele warmtenetteam in te schrijven. Want alleen samen kom je verder!

Programma

Het definitieve programma volgt, maar je kunt in ieder geval het volgende verwachten:

  • Inspiratie - door teams van voorbeeldprojecten die vertellen hoe ze samen projecten voor elkaar kregen;
  • Verdiepende sessies over bijvoorbeeld organisatiemodellen van warmtenetten;
  • Crack the Process’ – een workshop waarbij je met je warmtenetteam een planning maakt om binnen 1 jaar tot een financial close en aanbod aan bewoners te komen. Wij zorgen voor experts en teamcoaches;
  • Voldoende tijd om te netwerken en maatjes te vinden die aan soortgelijke projecten en vraagstukken werken.

Voor wie?

De Impulsdag is voor iedereen die betrokken is bij het ontwikkelen van warmtenetten: ambtenaren en bestuurders, (burger)initiatieven, woningbouwcorporaties, energiecoöperaties, netbeheerders, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen.

Datum

Wanneer: woensdag 12 juni van 09:30 – 16:45 uur, gevolgd door een borrel
Waar: DUS Utrecht
Toegang is gratis

Inschrijving volgt

Noteer de datum alvast in je agenda! De uitnodiging volgt eind april, waarna je je kunt inschrijven. Je kunt een dag vol inzichten, inspiratie en oplossingen voor jouw warmtenetproject verwachten. Heb je vragen? Mail naar nplw@wvscongres.nl en vermeld in het onderwerp: Impulsdag Warmtenet.

Deze dag wordt samen met Nieuwe Warmte Nu, RVO en andere partners georganiseerd.

Cookie-instellingen