24-uurs masterclass energietransitie voor wethouders

12-03-2024

Begin

13-11-2024 om 16:00

Einde

14-11-2024 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Hotel & Congrescentrum Mennorode, Apeldoornseweg 185, 8075 RJ Elspeet

Je bent als wethouder een spil in de energietransitie: bij besluitvorming, gesprekken en creatieve oplossingen die uitvoering in de praktijk mogelijk maken. Tijdens deze masterclass besteden we veel aandacht aan de dynamische omgeving waarin wethouders werken om de energietransitie te realiseren.

Je bent als wethouder een belangrijke spil in de energietransitie: bij besluitvorming, gesprekken en creatieve oplossingen die uitvoering in de praktijk mogelijk maken. Tijdens deze masterclass besteden we veel aandacht aan de dynamische omgeving waarin wethouders werken om de energietransitie te realiseren.

Dossiers rond grootschalig isoleren, regie op de warmtetransitie, breed duurzaam mobiliteitsbeleid, netcongestie tegengaan en duurzame energieopwekking vragen veel van uw gemeente. En er komen veel ontwikkelingen op gemeenten af, zonder dat u deze direct kunt beïnvloeden. Denk aan besluiten in Europa en Den Haag of geopolitieke gebeurtenissen die bijvoorbeeld de energieprijzen en de beschikbaarheid van materialen mede bepalen.

Wat zien we in de komende periode op ons afkomen? Hoe kun je anticiperen op voorspelbare ontwikkelingen, maar ook juist op onzekerheden? Met welke scenario’s houd je rekening?

Nu de eerste 2 jaar van de collegeperiode voorbij zijn, maak je steeds meer de stap van beleid naar uitvoering. Ambities uit het coalitieakkoord en beleidsvisies worden daarbij getoetst aan de – soms weerbarstige – realiteit. In deze fase is het daarom waardevol om met experts en collega’s te reflecteren op je ervaringen: waar heb je successen geboekt, wat verloopt moeizaam? Wat is er voor jou nodig om ook de komende periode stappen te zetten?

Locatie en tijd

Doelgroep

Wethouders

Kosten

De masterclass is kosteloos m.u.v. de overnachting

Aanmelden

Aanmeldformulier

Meer informatie

Als je vragen hebt, kun je via info@vng.nl contact opnemen met Wendy van Schie.

Organisator

VNG en Wethoudersvereniging

Cookie-instellingen