Samen sterk met buurkracht

12-03-2024

Begin

11-04-2024 om 13:00

Einde

11-04-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De 2e editie van Samen sterk met buurkracht komt eraan! Donderdagmiddag 11 april 2024 is dé dag dat Buurkracht buurtinitiatieven en bestuurders weer samenbrengt.

De 2e editie van Samen sterk met buurkracht komt eraan! Donderdagmiddag 11 april 2024 is dé dag dat Buurkracht buurtinitiatieven en bestuurders weer samenbrengt.

Ben jij er graag (weer) bij? Meld je dan aan. Deelname is gratis. Het programma start om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en sluiten om 17.00 uur af met een gezellige borrel.

Verrassend programma

De middag is een aaneenschakeling van verfrissende kennis en creatieve interactie. Trendwatcher Adjiedj Bakas vertelt over de nieuwste ontwikkelingen. Of de samenwerking tussen gemeenten en bewoners al verbeterd is, hoor je tijdens de presentatie van de nationale buurkracht monitor 2024. En samen met Youtopia schets je jouw ideale land.

Later in de middag kun je kiezen uit 3 verschillende workshops. Met de Erasmus Universiteit denken we na over nieuwe vormen van partnerschap. Leer bij de Wereld van B wat de logische principes van een decentrale, duurzame energievoorziening kunnen zijn, en pas deze toe op je eigen initiatief. Bij Wetopia verbeeld je gezamenlijk in welk ideale landschap bewonersinitiatieven en gemeenten elkaar vinden.

Bekijk hier alle sprekers. En lees meer over de workshops.

Unieke locatie

Samen sterk met buurkracht vindt plaatst op een unieke locatie. Als je erbij bent, krijg je namelijk dé kans om Villa Jongerius van binnen te bekijken. Dit pand is ooit ontworpen en gebouwd door de Utrechtse ondernemer Jan Jongerius en heeft een zeer unieke stijl. Het betreft een monumentaal pand dat zowel per openbaar vervoer (op loopafstand van Utrecht CS) als met de auto goed bereikbaar is (gratis parkeergelegenheid).

Terugblikken

Vorig jaar zat het evenement vol van goede gesprekken, uitwisselingen van inspiratie en een positieve insteek.

Was je erbij en blik je graag terug? Of ben je benieuwd naar een sfeerimpressie om vervolgens te besluiten of je er dit keer bij bent? Bekijk hier de after movie, foto’s, workshopverslagen en meer van de vorige editie.

Cookie-instellingen