Energiearmoede aanpakken met isolatie: hoe bereik je de doelgroep? - NPLW/VNG

02-11-2023

Begin

30-11-2023 om 13:00

Einde

30-11-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Jaarbeurs Utrecht

Grootschalige isolatie is de sleutel om energiearmoede structureel op te lossen. Maar hoe bereik je de doelgroep? Dat leer je tijdens deze bijeenkomst. Je komt in contact met andere gemeenten en experts en er worden praktijkvoorbeelden gedeeld.

Meld je aan

Met de regeling Lokale Aanpak Isolatie (LAI) kunnen gemeenten middelen aanvragen om kwetsbare woningeigenaren met een slecht geïsoleerd huis te helpen. Dat kan ook als een vervolgstap op de bestaande aanpak van energiearmoede.

Doel van deze bijeenkomst is om gemeenten te inspireren en met elkaar in contact te brengen. Er is alle gelegenheid om praktijkvoorbeelden te delen over hoe je de vervolgstap in isolatie kunt zetten, bovenop de bestaande aanpak van energiearmoede. Ook kan je specifieke vragen stellen aan experts.

Verduurzaming gebouwde omgeving: kennisuitwisseling en netwerken

Er is een grote behoefte bij gemeenten om laagdrempelig met elkaar kennis uit te wisselen en van elkaar te leren. Daarom starten de VNG en NPLW een reeks fysieke en digitale bijeenkomsten. Tijdens iedere bijeenkomst staat een ander actueel onderwerp centraal. De onderwerpen en data worden nog bekend gemaakt. 

Tijdens de digitale bijeenkomsten (1 uur) lichten wij de laatste stand van zaken rondom een actueel onderwerp toe. Tijdens de fysieke bijeenkomsten (steeds in Utrecht) staan kennisuitwisseling tussen gemeenten onderling en samen werken aan oplossingen centraal. 

Locatie Jaarbeurs, Utrecht
Datum 30 november, 13.00-17.00
Doelgroep Gemeenteambtenaren
Kosten Gratis

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Mail dan naar energie@vng.nl.

Cookie-instellingen