Webinar: 'Kansen om te versnellen in de lokale warmtetransitie' - NPLW

19-09-2023

Begin

05-10-2023 om 10:00

Einde

05-10-2023 om 11:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

In dit webinar gaan Maureen van Eijk, directeur NPLW, en voorzitter Kees Vendrik van het Nationaal Klimaat Platform en de ministeries BZK en EZK met elkaar in gesprek.

Onderwerpen: hoe staat de lokale warmtetransitie ervoor? Welke kansen zien zij om de lokale warmtetransitie te versnellen? Waarom is regie pakken belangrijk? En hoe gaan NPLW en andere partijen gemeenten daarbij ondersteunen. 

Het programma

In het voorjaar van 2023 hebben de accounthouders van NPLW alle gemeenten bezocht en 320 ambtenaren gesproken. Dat heeft een goed (kwalitatief) beeld opgeleverd waar gemeenten staan in de lokale warmtetransitie en welke ondersteuningsbehoefte er is. Het Nationaal Klimaat Platform (NKP) leverde in juni het eerste signalenrapport op “Daadkracht en Draagvlak'. Met daarin drie signalen:

  • Maatschappelijke initiatieven worden onvoldoende op waarde geschat
  • Nog niet iedereen kan meedoen
  • Ondernemers vragen om perspectief en een consistent beleid

In dit webinar bespreekt Maureen van Eijk, directeur NPLW met Voorzitter Kees Vendrik van NKP de resultaten van de onderzoeken. Samen met vertegenwoordigers van Ministerie van EZK en BZK gaan zij in gesprek over de kansen die zij zien om de lokale warmtetransitie te versnellen. Waarom regie pakken belangrijk is en hoe NPLW en het Rijk gemeenten daarbij gaat ondersteunen.

Voor wie?

(lokale) Overheden en organisaties partijen actief in de warmtetransitie

Meld je hier aan >

 

Cookie-instellingen