Geothermiedag, van versnippering naar versnelling - Stichting Warmtenetwerk

06-09-2023

Begin

10-10-2023 om 09:00

Einde

10-10-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Anatomiegebouw, Utrecht

Geothermie is een kanshebber als een duurzame bron voor warmtenetten. Gemeenten stellen steeds vaker de vraag: Is geothermie een oplossing voor mijn gemeente? Het antwoord hierop is ingewikkeld. EBN en Stichting Warmtenetwerk organiseren daarom een kennisdag voor overheden gemeenten en provincies.

Inhoud van de dag

Tijdens de start wordt gestart bij de basis: Wat is geothermie eigenlijk? Waar kun je het gebruiken? En wat is het verschil tussen geothermie en (ondiepe) bodemenergie? En daarna stappen we snel door naar een flinke berg informatie: Wat mag wel en wat mag niet? Waar gaat mijn gemeente over?

Hoe doorbreek je het kip-ei-probleem: je wil pas een warmtenet aanleggen als je zeker weet dat je geothermie krijgt. Maar een geothermiebron is duur, dus die boor je pas als je een warmtenet hebt. Hoe kom je hier doorheen? Hoe werken de Omgevingswet, Mijnbouwwet, Wet Collectieve Warmte allemaal in op je plannen? Welke verschillende veiligheidsrisico’s bestaan er, en hoe ga je daar mee om? Wat kost geothermie en wie betaalt dat? Zijn er subsidies? Zijn er alternatieven voor geothermie?

Voor wie?

Overheden. 

Bekijk het programma en meld je aan

Cookie-instellingen