Masterclass Energietransitie, armoede en gedrag - Platform31

28-08-2023

Begin

12-10-2023 om 09:00

Einde

12-10-2023 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Emmen

Hoe zorgen we dat ook huishoudens met lagere inkomens kunnen deelnemen aan en profiteren van de warmtetransitie? Ook dit jaar organiseert Platform31 in samenwerking met het ministerie van BZK en RVO masterclasses Energietransitie, Armoede en Gedrag.

Tijdens deze masterclass worden deelnemers (van gemeenten en woningcorporaties) meegenomen in de aanpak voor de energietransitie onder lage inkomens. Wat is de invloed van schaarste op gedrag en beslissingen? Welke kansen voor samenwerking en financiering zijn er? Met inspirerende sprekers uit de praktijk en theorie. 

Aanmelden kan hier

Programma

  • Introductie over de energietransitie en energiearmoede
  • Gesprek met ervaringsdeskundige armoede Riane Kuzee (Stichting Sterk Uit Armoede)
  • Gedrag(sverandering) en de energietransitie door sociaal psycholoog Wibo Lamain van de Hanzehogeschool Groningen
  • Nicolaas Veltman (Nicolaas’ Participaties) over samenwerking (intern én extern), opschaling van succesvolle aanpakken en financiering (o.a. SPUK)
  • Beschikbare regelingen voor huishoudens met een smalle beurs en hoe deze in te zetten, door Fiona Hamberg (Nationaal Warmtefonds).

Voor wie?

De masterclass is bedoeld voor medewerkers van gemeenten en woningcorporaties. Deelnamekosten bedragen 100 euro per persoon (excl. btw). Dat is inclusief lunch, lesmateriaal en contactmomenten nadien.

Later in het jaar zijn er vergelijkbare Masterclasses in Hoorn (9 november) en in Gouda (30 november) Daarvoor kun je je ook aanmelden via bovenstaande link.

Vragen? Neem contact op met Nina Tom Nina.Tom@platform31.nl

Cookie-instellingen