Nationaal Warmte Congres 2023

20-07-2023

Begin

12-10-2023 om 09:00

Einde

12-10-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Theater Orpheus, Apeldoorn

Tijdens het Nationaal Warmte Congres 2023 komen alle oplossingen aan bod om onze warmtevoorziening CO2-neutraal te maken. Inspirerende keynotes, interactieve sessies, concrete praktijkcases en genoeg gelegenheid om te netwerken.

Het programma

De overgang naar duurzame warmte bevindt zich op een cruciaal punt. We hebben nog steeds de opgave om vóór 2030 1,5 miljoen woningen en andere gebouwen te verduurzamen en/of aardgasvrij te maken.

Maar hoe zit het in de praktijk? Het handelingsperspectief is nog onvoldoende duidelijk. Wetgeving laat nog op zich wachten en inmiddels is duidelijk dat de regierol van de gemeente nog belangrijker wordt. Maar hebben zij wel voldoende realisatiekracht? Brengt dit een vertraging met zich mee, of uiteindelijk juist een versnelling? 

Vraagstukken als betaalbaarheid en financiering, rolneming, netcongestie en draagkracht staan onverminderd hoog op de agenda. Samenwerking is daarom nu nog belangrijker. Publieke en private partijen moeten samenwerken zodat alle stakeholders aanhaken om de warmtetransitie uit te voeren.

Voor wie?

Het Nationaal Warmte Congres is ontwikkeld voor iedereen die bij wil dragen aan de warmtetransitie. 

Bekijk het programma en meld je aan

Cookie-instellingen