Tweedaagse masterclass: Lokale warmtetransitie en verduurzamen utiliteitsbouw - VNG

20-07-2023

Begin

05-10-2023 om 00:00

Einde

06-10-2023 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Hotel Kaapdoorn, Postweg 9, 3941 KA Doorn

Ben jij onlangs bij een gemeente begonnen aan de energietransitie? En heb je behoefte aan meer inzicht in de opgave, handvatten om daadwerkelijk het verschil te maken en het opbouwen van een eigen netwerk? Met deze tweedaagse masterclass krijg je een kickstart in het werken aan de energietransitie.

Kickstart energietranstie

De VNG praat je in 2 dagen bij over de energietransitie en hoe je als ambtenaar de uitdagingen waar gemeenten voor staan, kunt aangaan. Je leert wat het Klimaatakkoord voor gemeenten betekent en verdiept jezelf verder in een opgave die bij jouw werkzaamheden past. En net zo belangrijk: je bouwt je eigen netwerk op en maakt kennis met de VNG.

De lokale warmtetransitie en verduurzamen utiliteitsbouw 

In het Klimaatakkoord is vastgelegd dat gemeenten de regie voeren op het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving, via een gebiedsgerichte aanpak. Wat betekent dat eigenlijk, regievoeren? En wat vraagt dat van jou als startende ambtenaar of projectleider? 

Tijdens deze masterclass ga je kijken naar wat de afspraken uit het Klimaatakkoord betekenen voor jou betekenen:

  • Hoe geef je invulling aan een uitvoeringsplan?
  • Wie heb je daar allemaal bij nodig?
  • En hoe verhoudt dat zich tot het omgevingsplan?
  • Hoe zorg je dat iedereen in jouw gemeente mee kan en wil doen? 

Naast de aardgasvrij-opgave komt er nog veel meer op gemeenten af. Denk aan energiearmoede, isoleren van gebouwen met slechte energielabels, netcapaciteit, het meenemen van bedrijven, of jouw eigen gemeentelijke vastgoed zoals scholen en sportaccommodaties. 

Tijdens deze tweedaagse masterclass word je meegenomen van begin tot eind mee in de wijkaanpak.

Voor wie?

Ambtenaren en gemeentelijke projectleiders die starten in de energietransitie en in dienst zijn van gemeenten (in principe geen ingehuurde medewerkers). Voor de masterclass is basiskennis over energie en de aanpak van gemeenten in de energietransitie nodig.

De masterclass wordt dit jaar 3 keer georganiseerd

Meld je aan voor:

Cookie-instellingen