Leerkring ZLT warmte- en koudenetten

01-07-2024

In het najaar start NPLW in samenwerking met RVO en TKI-Urban Energie met 4 bijeenkomsten voor de Leerkring Zeer lage temperatuur (ZLT) warmte- en koudenetten. Deze leerkring staat open voor gemeenten en andere stakeholders .

In het najaar start NPLW in samenwerking met RVO en TKI-Urban Energie met 4 bijeenkomsten voor de Leerkring Zeer lage temperatuur (ZLT) warmte- en koudenetten. Deze leerkring staat open voor gemeenten en andere stakeholders van projecten die op dit moment werken aan de ontwikkeling en realisatie van een concreet ZLT-project.

Inhoud van de leerkring

De bijeenkomsten zijn op de dinsdagen 8 oktober, 12 november en 10 december 2024 en 28 januari 2025. We behandelen vragen over governance en juridica, technieken, businesscase en financiën, en betrokkenheid van bewoners en gebruikers. Deze leervragen komen tot stand tijdens een gesprek, dat wij voorafgaand aan de bijeenkomst met u voeren. Zo wordt de leerkring op maat gemaakt en staan jouw vragen centraal. Tijdens de bijeenkomsten leren we van specialisten en van elkaar. Wij verwerken de uitkomsten in ondersteuningsproducten voor toekomstige ZLT warmte- en koudenetten.

Aanmelden voor de leerking

Werk je aan een concreet ZLT-project en wil je meer kennis opdoen, ervaringen uitwisselen, en samenwerken aan vraagstukken? Meld je dan hier aan.

Meld je aan

Een ZLT warmte- en koudenet, ook wel een 5e generatie warmte- en koudenet genoemd, zorgt voor verwarming én koeling door lokaal de warmte- en koudevraag uit te wisselen of tijdelijk op te slaan in buffers. Slim toegepast kan dit systeem zeer duurzaam zijn. Er zijn nu slechts enkele toepassingen, maar het systeem kan op veel plaatsen ingezet worden. Meer informatie over dit type warmte- en koudenetten.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen