2e ronde SpUk Lokale Aanpak Isolatie geopend, meld je aan voor het vragenuurtje

01-07-2024

Vanaf 1 juli 2024 kunnen gemeenten de Specifieke Uitkering Lokale Aanpak Isolatie (SpUk LAI) weer aanvragen. Met deze regeling komt € 674 miljoen beschikbaar, waarmee gemeenten bewoners kunnen ondersteunen bij het isoleren van de woning.

Vanaf 1 juli 2024 kunnen gemeenten de Specifieke Uitkering Lokale Aanpak Isolatie (SpUk LAI) weer aanvragen. Met deze regeling komt € 674 miljoen beschikbaar, waarmee gemeenten bewoners kunnen ondersteunen bij het isoleren van de woning. Het gaat specifiek om kwetsbare woningeigenaren en bewoners in gemengde VvE’s met slecht geïsoleerde woningen.

De SpUk LAI is onderdeel van het Nationaal Isolatieprogramma (NIP). Het doel van de lokale aanpak is om voor 2030, 750.000 slecht geïsoleerde woningen te verbeteren. De voorwaarden voor deze specifieke uitkering zijn 27 juni gepubliceerd in de Staatscourant. Via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunnen gemeenten een aanvraag indienen.

Meld je aan voor het vragenuur

Wil je meer weten over het aanmelden en inzetten van de regeling? Meld je dan aan voor het NPLW-vragenuur op 4 juli van 11.00 tot 12.30 uur. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staan je dan graag te woord. Je kunt je van tevoren aanmelden voor het vragenuur.

Meer informatie

Afbeeldingen

Cookie-instellingen