Impulsdag warmtenetten geeft boost aan zo'n 250 deelnemers

20-06-2024

Van lessen uit Rotterdam tot Denemarken. En van de mogelijkheden van mini-warmtenetten tot aandeelhouderschap in een warmtebedrijf. 250 deelnemers lieten zich op 12 juni onderdompelen in 19 inhoudelijke sessies over warmtenetten tijdens de Impulsdag. Deze dag werd georganiseerd door NPLW en NWN.

Van lessen uit Rotterdam tot Denemarken. En van de mogelijkheden van mini-warmtenetten tot aandeelhouderschap in een warmtebedrijf. Bijna 250 deelnemers lieten zich op 12 juni onderdompelen in 19 inhoudelijke sessies over warmtenetten. De impulsdag werd georganiseerd door het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) en Nieuwe Warmte NU (NWN), met bijdragen van onder andere TKI Urban Energy, Stichting Warmtenetwerk en EnergieSamen.

Directeur van NPLW opent de Impulsdag

Programmadirecteuren Maureen van Eijk (NPLW) en André Jurjus (NWN) openden de impulsdag in een volle zaal in De Utrechtse Stadsvrijheid. Daarna ging een deel van de aanwezigen naar een sessie Crack The Process. Een kaartenset geeft inzicht in alle besluiten die betrokkenen samen moeten nemen voordat de schop de grond in kan. De deelnemers waren veelal in teamverband aanwezig, zodat ze als samenwerkpartners echt stappen konden zetten. Andere deelnemers gingen uiteen in verschillende kennis- en inspiratiesessies.

Mensen aan tafels met kaarten

In de middag waren er 9 verdiepingssessies waarin gewerkt werd aan onder andere risico-analyse van een warmtenetproject, de aansluiting van bestaande woningen op een warmtenet en het aanbod aan bewoners. De dag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Mensen op een borrel

Presentaties beschikbaar

De presentaties van de ochtend- en middagsessies zijn beschikbaar op de website van het NPLW. De komende tijd publiceren we interviews met sprekers van de impulsdag. Wil je die niet missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.

Meer informatie

Afbeeldingen

Cookie-instellingen