Online inloopspreekuur over netcongestie - VNG

19-06-2024

Begin

24-06-2024 om 14:00

Einde

24-06-2024 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het is bijna een dagtaak om zicht te krijgen op de nieuwste prognoses, de laatste maatregelen en de financiële en juridische instrumenten rondom netcongestie. Laat staan om bij te houden waar en wanneer deze van toepassing zijn.

Om je te ondersteunen organiseert VNG hierover tweewekelijks een inloopspreekuur.

Geen week zonder een nieuw bericht over netcongestie, geen kwartaal zonder een nieuwe Kamerbrief. Een kleine greep uit de afgelopen tijd:

  • Laadpalen afschakelen tijdens de spits!
  • Nieuwe woningen klaar, maar geen stroomaansluiting?
  • In elke wijk driemaal zoveel trafohuisjes!
  • Energyhubs zijn dé oplossing, of toch niet?

Het inloopspreekuur houdt je op de hoogte. Daarnaast geeft dit ook gelegenheid om onderling ervaringen uit te wisselen: wat werkt wel of niet? En het helpt de VNG inzichtelijk te krijgen waar het in de gemeentelijke praktijk wringt, wat er nodig is. Daarmee kunnen wij onze inbreng aanscherpen, in het ‘Haagse’ overleg met Netbeheer Nederland, rijk en IPO.

In het Landelijk Actieprogramma Netcongestie (LAN) zitten de hoofdrolspelers op koepelniveau aan tafel: EZK, Netbeheer Nederland, IPO en de VNG. De afzonderlijke actieagenda’s voor het hoogspanningsnet / grootverbruikers en het laagspanningsnet / kleinverbruikers zijn samengevoegd tot 3 actielijnen: sneller bouwen, beter benutten en slimmer inzicht. Binnen het nieuwe LAN wordt communicatie als vierde actielijn opgebouwd.

Dit inloopspreekuur vindt plaats via Teams.

Meer informatie en aanmelden

Cookie-instellingen